360 graden feedback

VRAAG EEN GRATIS DEMO 360 GRADEN FEEDBACK AAN

Voer de juiste  dialoog over geobserveerd gedrag en de onderliggende aanleg met 360 graden feedback

Download voorbeeldrapport 360 graden feedback
360 graden feedback

TMA Competenties en 360 graden feedback

Sterke en minder sterke competenties in kaart brengen? Dat doe je eenvoudigweg met TMA 360 graden feedback. Bij 360 graden feedback geven een aantal personen met een verschillend perspectief feedback op het gedrag van een centrale persoon. Daarnaast bevraagt de centrale persoon ook zichzelf.
Zo gaat TMA 360 graden feedback concreet in z’n werk:

  • Via de online tool vraagt de centrale persoon feedback aan mensen uit zijn/haar (werk)omgeving op belangrijke competenties. Dit kunnen collega’s van gelijk niveau zijn, maar ook ondergeschikten of leidinggevenden en zelfs klanten;

  • Voor de bevraging worden de 53 TMA Competenties gebruikt. Minimaal 2 en maximaal 25 competenties kunnen gekozen worden. Of er wordt gewerkt met een uitgewerkt competentieprofiel;

  • Door de verschillende percepties van deze personen te combineren, wordt een compleet beeld verkregen van de beoordeelde persoon;

  • Vanuit de ontvangen feedback gaan mensen aan de slag met ontwikkelpunten en koppelen ze daar acties aan.

Doel TMA 360 graden feedback

De methode geeft de betrokken persoon de kans om de eigen perceptie van vaardigheden, capaciteiten en stijl te vergelijken met de perceptie van anderen. TMA 360 graden feedback vormt hét startpunt voor een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Zet 360 feedback in tijdens functioneringsgesprekken, trainingen en opleidingen, voor management development en loopbaanbegeleiding.

TMA Competenties online app

>Het volledige TMA Competentiemodel in zakformaat? Download gratis de TMA Competenties App via App Store of Google Play. Zo draag je alle gedragsvoorbeelden, coachingsadviezen, ontwikkelactiviteiten en interviewvragen altijd bij je.

DOWNLOAD TMA COMPETENTIES APP

360 graden feedback overzicht

In het staafdiagram zie je alle gescoorde competenties in één figuur. Je krijgt met andere woorden een compleet overzicht van hoe de centrale persoon heeft gescoord en hoe de anderen hem/haar gescoord hebben.

Overzicht alle competenties

In dit overzicht worden de gemiddelde scores weergegeven per competentie en per groep van feedbackgevers (collega’s, medewerkers, ….). Zo zie je meteen of er verschillen zijn tussen de scores van de centrale persoon, de collega’s, leidinggevende, medewerkers, klanten of andere feedbackgevers.

Sterkte/Zwakte

Hier zie je de sterke en zwakke punten in het dagelijks functioneren van de feedbackontvanger, zoals die momenteel ervaren worden. Bij sterktes tref je de 10 hoogst gescoorde gedragsvoorbeelden, bij zwaktes de 10 laagst gescoorde gedragsvoorbeelden.

360 graden feedback sterkte zwakte

Gedetaileerd overzicht

In dit overzicht vind je alle informatie per competentie. Onder elkaar zie je: de definitie, de scores per feedbackgever en de scores per gedragsvoorbeeld. Helemaal rechts in de tabel staat de kolom GAP. Deze toont het verschil tussen de score van de centrale persoon en die van de feedbackgevers.

Ge

Realtime reports

360° feedback is een manier om accurate feedback rond gedrag en attitudes in een werksituatie te verkrijgen. TMA 360° feedback is gebaseerd op competentiemanagement. Competenties bestaan uit gedragsvoorbeelden en zijn van cruciaal belang om succesvol een bepaalde functie te kunnen uitvoeren.

Kies minimaal 2 en maximaal 25 competenties uit de 53 TMA Competenties.

Je rapportage is volledig, helder en kan naast competenties ook open feedback bevatten.

Elke rapportage kan gecombineerd worden met de TMA 360 POP Module, waarin je gestructureerd door het 360° feedback proces wordt geholpen. Deze rapportage is gratis.

De voortgangsrapportage geeft je inzicht in de ontwikkeling van de competenties over tijd.

Ontdek of er verschillen zijn tussen de scores van de centrale persoon, de collega’s, leidinggevende, medewerkers, klanten of andere feedbackgevers.

Download gratis het werkboek.

Op deze pagina zie je de sterke en zwakke kanten in het dagelijks handelen van de feedbackontvanger, zoals de feedbackgevers de centrale persoon deze op dit moment ervaren.

TMA boek “Van talent naar performance”

Het praktijkboek ‘Van Talent naar Performance’ helpt talentgericht te selecteren, ontwikkelen en beoordelen. Naast uitgebreide omschrijvingen van de 22 TMA drijfveren en bijbehorende talenten, bevat het boek handleidingen om sollicitatie-, ontwikkel- en beoordelingsgesprekken te voeren. Verder is ook de complete TMA Competentiebibliotheek met 53 competenties in het boek opgenomen.

BESTEL HET TMA PRAKTIJKBOEK VOOR SLECHTS 49,95 euro (excl. btw)

Wetenschappelijke achtergrond van TMA 360° feedback

LEES MEER OVER TMA 360 GRADEN FEEDBACK

FAQ TMA 360 GRADEN FEEDBACK

Wat is 360 graden feedback?

360 graden feedback is een multirating beoordeling waarbij een centrale persoon vertrouwelijke, (anonieme) feedback ontvangt van meerdere beoordelaars uit zijn/haar omgeving. Bijvoorbeeld van de collega's en de leidinggevende. Daarnaast beoordeelt de centrale persoon ook zichzelf. Managers gebruiken 360 graden feedback om inzicht te krijgen in de sterke en zwakke punten van werknemers.

Hoe wordt 360 graden feedback gebruikt?

360 graden feedback wordt ingezet als basis voor ontwikkeling. Gebruik het als een ontwikkelingstool om sterke en zwakke punten herkenbaar te maken. De methode legt een link tussen het getoonde gedrag en de onderliggende competenties.

Waarom de 360 graden feedback van TMA Methode gebruiken?

Met 360 graden feedback kan je gegevens sneller en effectiever meten, vergelijken en analyseren. TMA Rapporten tonen eventuele verschille tussen de scores gegeven door de centrale persoon en de feedbackgevers. TMA rapporten zijn grafisch volledig, eenvoudig the begrijpen en bevatten naast open feedback geïntegreerde competentiedata en talentdata.

Starten met 360 graden feedback? 

Contacteer mij

Erna Sterckx
Managing consultant Talent Development
info@tma.be

Facebook
YouTube
LinkedIn
Instagram